Hjelp
 

Problemer med innlogging?
Dersom du har registrert deg og fått innvilget adgang til tjenesten har du fått tilsendt brukernavn og passord via e-post. Ditt brukernavn er lik e-postadressen din. Dersom du har glemt passordet ditt kan du få dette tilsendt her.

Ved problemer:
- sjekk at du ikke skriver passord med store bokstaver
- sjekk at du skriver passord riktig (NB! Det er forskjell på små og store bokstaver)
- be om å få tilsendt passordet på nytt
- i noen tilfeller kan det være en felles e-postadresse som tilgangen er blitt registrert på. Vi anbefaler at du ber om eget brukernavn og passord ved å registrere deg på nytt.

Adgang til tjenesten
For å få adgang til tjenesten må du oppgi en kontaktperson fra kinodistributør, videodistributør og/eller filmfestival. Det er disse som krever at man skal oppgi dette for å holde oversikt over hvem som har adgang til tjenesten.

Om tjenesten
Alt er kompatibelt for både PC og Macintosh.

Pressebilder
Bildene du finner her er stort sett fargerbilder lagret som RGB eller svart/hvitt lagret som GREYSCALE. De er skannet i A4-størrelse i 300 dpi. Deretter er de behandlet for smuss og kalibrert for trykk i avis. De er så JPEG-komprimert på nivå 7 og lagret som *.jpg-filer.

Enkelte bilder kan være lagt inn som CMYK-bilder. Disse kan ikke vises i nettleser og der vil de vises som en liten firkant med et kryss. Disse bildene må lagres til din lokale maskin og hentes opp i et bildebehandlingsprogram. NB! Det kan forekomme avvik fra dette.

Produktbilder/cover
Disse er i utgangspunktet *.pdf-filer. For å se pdf-filene trenger du Acrobat Reader. Tips: Det er en enkel måte å bearbeide pdf-filer på; importer dem i Adobe Illustrator, Adobe Photoshop eller lignende program.

Tekst
Tekstene er fortrinnsvis *.txt-filer eller *.doc-filer (Microsoft Word-filer). Språk og innhold kan variere noe, men de er klare til å bli merket av, kopiert og limt rett inn i ditt tekstprogram.

Lyd
Lydklippene og musikken er tatt fra varierende originale kilder - CD, BetaSp og 35mm. Lyden er konvertert til *.wav-filer i 44.1khz og 16bit oppløsning - som er CD-audio kvalitet.

Filene er så redigert og klartgjort for bruk i radio, og til slutt konvertert til *.mp3-filer komprimert med 160 kbit/s. Enkelte lydfiler kan også ligge lagret som *.au eller *.wav.

NB! Det kan forekomme avvik fra dette.

Trailere/Filmklipp
Hvis du skal publisere trailere på egne nettsider skal trailerne lastes ned og lagres på din egen webserver. Du skal med andre ord ikke linke til trailerne på Filmwebs Mediaserver fra ditt eget nettsted. For å laste ned traileren høyreklikke på ikonet og velg "Lagre mål som..." .

Annonser
Alle annonsene er i utgangspunktet *.pdf-filer. For å se pdf-filene trenger du Acrobat Reader. Tips: Det er en enkel måte å bearbeide pdf-annonsene på; importer dem i Adobe Illustrator, Adobe Photoshop eller lignende program.
Det kan imidlertid også forekomme rene *.eps-filer.

© Alle rettigheter til Filmweb Mediaserver er reservert Filmweb AS. Rettigheter til selve mediemateriellet er reservert hver enkel bransjeaktør og bruk utenom redaksjonell omtale eller annonsering av den respektive film/aktivitet skal ikke forekomme.

Spørsmål vedrørende tjenesten rettes til Filmweb AS på e-post eller telefon 21 50 48 00.